Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Småretter og tilbehørFjerkræ
Julen er en fest for den hjemmelavede mad, og i juledagene spiser vi nærmest hele tiden. Nyd den skønne mad og hav en rigtig god jul!
Ande-frikadeller med "andegrever" og abrikoschutney
Ca. 15 stk. til 5-6 personer
Arbejdstid: 40 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Koge-/stegetid: ca. 20 min.
Frikadellerne er fryseegnede, hvis kødet ikke er optøet
2 stk. andebryst
2 tsk. groft salt
2 æg
3 spsk. hvedemel
ca. 2½ dl mælk
½ løg
Til stegning:
Pynt:
Abrikoschutney:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Ande-frikadeller: Hiv skindet af andebrysterne, og læg det til side. Hak andekødet med en skarp kniv.
  2. Rør det hakkede kalve- og svinekød sejt med salt. Rør æg og mel og derefter gradvist mælk i. Rør farsen smidig.
  3. Tilsæt farsen det hakkede andekød, fintrevet løg og peber. Stil farsen i køleskab i ca. 30 min. Er den for fast, tilsættes mere mælk.
  4. Varm en pande med andefedt. Form farsen til ca. 15 frikadeller, og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme, i alt ca. 15 min., til de er gennemstegte.
  5. ”Andegrever”: Skær andeskindet i små terninger. Steg dem på en pande ved middelvarme, til fedtet smelter fra. Steg, til skindet er sprødt. Lad fedtet dryppe af i en si.
  6. Anret ande-frikadellerne på røde salatblade, og drys med ”andegrever” og bredbladet persille. Servér med abrikoschutney og brød.
  7. Abrikoschutney: Skær abrikoserne ud i mindre stykker. Pil skalotteløg, og snit dem i skiver.
  8. Kog abrikoser og løg med eddike, brun farin og salt i en rummelig gryde. Kog i ca. 5 min. ved svag varme, til abrikoserne er helt møre. Krydr med tabasco og sennepspulver. Blend til ensartet konsistens.
  9. Chutneyen kan evt. jævnes med lidt kartoffelmel, hvis den er for tynd. Jævn, mens chutneyen er rygende varm. Lad chutneyen trække – gerne nogle dage, så den får mere smag.
Tips!
Chutney kan opbevares i ca. 1 måned i køleskab. Der skal tilsættes konserveringsmiddel, hvis den skal opbevares længere.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri