Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Andebryst med æbler og svesker, brunede kartofler og rødkål
(2 pers.)
Andebryst med æbler og svesker:
Arbejdstid: 30 min., Koge/stegetid: 25 min., Ikke fryse-egnet
Brunede kartofler:
Arbejdstid: 20 min., Koge/stegetid: 25 min., Ikke fryse-egnet
2 spsk sukker
3-4 spsk vand
5-10 g smør
Nem rødkål:
Arbejdstid: 25 min., Koge/stegetid: 35 min., Ikke fryse-egnet
½ tsk salt
2-3 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Andebryst med æbler og svesker
    Skær evt. sener på kødsiden væk og rids skindet på kryds og tværs med en skarp kniv. Gnid andebrystet på begge sider med salt og peber og læg det på en lille pande med skindsiden nedad. Tænd på middel varme og steg, indtil skindet er gyldent – ca. 10 min.
  2. Hæld det meste af fedtet af panden, vend brystet og steg det på kødsiden ca. 8 min. Tag kødet af panden og dæk det løst med stanniol.
  3. Hæld det meste af fedtet af panden og steg æbler og svesker på panden 3-4 min. Tilsæt æblevineddike og lad det koge næsten væk. Tilsæt æblemost og kog det igennem 5 min. Jævn med sovsejævner eller majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til med salt og peber.
  4. Skær andebrystet i tynde skiver lidt på skrå og server med sovs og det valgte tilbehør.
  5. Brunede kartofler
    Kog kartoflerne lige knap møre og pil dem. Det kan med fordel gøres dagen før. Smelt sukker, til gylden karamel på en lille slip let-pande. Tilsæt vand og giv det et opkog. Skyl kartoflerne i koldt vand og læg dem i karamellen. Lad dem simre under omrøring, til de er jævnt dækket af karamel. Tilsæt smør og krydr med salt og peber.
  6. Nem rødkål
    Smelt smør eller andefedt i en gryde og vend kålen i, så den bliver blank. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad kålen simre under låg i 25-30 min. Tag låget af og lad kålen koge igennem, til væsken er fordampet. Smag til med sukker, salt og peber.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri