Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fjerkræ
And er lækker vintermad – også uden for højtiderne. Brug gerne de nemme udskæringer af lår og bryst.
Sådan gør du:
  1. Del anden i lår og bryster. Træk/skær skindet af, og skær kødet fra benene. Skær 1 andebryst i skiver, og skær resten af kødet i små terninger. Skær leveren i små stykker.
  2. Ælt det småtskårne andekød, lever og hakket kød sammen, og tilsæt fintrevet appelsinskal, appelsinsaft, finthakket rosmarin og hvidløg, salt, peber og krydderier.
  3. Skær skorperne af brødet, og smuldr brødet til krummer. Ælt dem i farsen sammen med ægget, og tilsæt pistacier. Steg evt. en lille frikadelle, så du kan bedømme din krydring.
  4. Dæk en form (2 liter) indvendigt med baconskiver, så de hænger ud over kanten. Læg farsen i lag med andebrystskiverne. Slut af med fars, og luk med baconskiverne.
  5. Bag patéen i et vandbad i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time og 15 min. Tjek med et stegetermometer, om patéen er gennembagt – centrumtemperaturen skal vise 75 grader målt med stegetermometer).
  6. Stil formen til afkøling på en rist. Læg et pres på patéen (f.eks. en form med 2-3 tunge dåser i), når den er lun, og sæt det hele i køleskabet i mindst 12 timer.
  7. Vend patéen ud af formen, skær den i skiver, og servér med brød og salat.
Tips!
Du kan bruge skindet til ”andesvær”: Læg stykker af andeskind fladt på et fad, og frys det i 30 min. Skær det halvfrosne skind i tynde strimler, og steg dem gyldne og sprøde på en middelvarm pande. Dryp af på køkkenrulle, og drys med salt. Brug evt. skroget til en andefond, og det afsmeltede andefedt til stegning.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv /Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri