Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Syltede appelsinskiver med chokolade er simpel, men smagfuld konfekt, der nemt pifter marcipanskålen op.
Appelsinkonfekt
(ca. 40 stk.)
Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: 60 min.
Ikke fryse-egnet
Syltede appelsiner:
3 dl vand
300 g sukker
Overtræk og pynt:
Sådan gør du:
  1. Skrub appelsinerne rene og skær dem i 4-5 mm tykke skiver – kassér endeskiverne. Kog vand, sukker og en flækket vanilje- eller kanelstang til en lage og læg appelsinskiverne i. Læg en tallerken på appelsinskiverne, så de bliver holdt nede i lagen. Lad dem simre i 45-60 min.
  2. Tag en skive op og prøv, om skallen er mør. Hæld appelsinskiverne og lagen over i en skål og lad det køle af.
  3. Læg de syltede appelsinskiver på et stykke køkkenrulle og dup dem tørre. Skær dem i halve.
  4. Smelt ¾ af den hakkede chokolade i en skål over vandbad og pas på, at chokoladen ikke bliver mere end 45 grader varm (hvid og lys ckokolade maks. 40 grader).
  5. Tag skålen op, tilsæt den sidste fjerdel af chokoladen og lad den smelte.
  6. Afkøl den under omrøring til 28 grader (stil evt. skålen i et koldt vandbad) og varm den så stille op igen til 31-32 grader.
  7. Dyp de halve appelsinskiver helt eller delvist i chokolade. Læg dem på bagepapir og pynt evt. med hakket kandiseret appelsinskal eller mandelsplitter.
  8. Lad chokoladen stivne. Opbevares i en dåse i køleskabet.
Tips!
Appelsinlagen er lækker som dryppelse over is eller risalamande.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri