Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
En dejlig saftig, sød og syrlig kage bagt med både skal og saft af økologiske appelsiner. Til slut dryppes den med appelsinsirup og lægges sammen med appelsinglasur.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt vanilje, appelsinskal og saft samt yoghurt og pisk det hurtigt igennem.
  2. Sigt mel og kartoffelmel sammen med bagepulver og tilsæt salt. Rør det i dejen og fyld den i en smurt springform (24-26 cm).
  3. Bag kagen midt i ovnen i 45-50 min. – dæk evt. med et stykke bagepapir, hvis overfladen bliver for mørk. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen 10 min., før den vendes ud på en rist til afkøling.
  4. Giv appelsinsaft og sukker et opkog og dryp det over kagen, mens den endnu er lun. Pisk blødt smør sammen med sigtet flormelis og pisk appelsinskal og appelsinsaft i.
  5. Del den afkølede kage i 2 halvmåner, smør dem med glasur og læg dem sammen.
  6. Smør evt. overskydende glasur på kanten og pynt med ekstra revet appelsinskal og evt. et par mynteblade.
Tips!
Tilsæt evt. 125 g grofthakket mørk chokolade eller 75 g rosiner eller soltørrede tranebær til dejen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri