Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Saftig og lækker æblekage, der smager skønt med en kugle vaniljeis eller flødeskum.
Sådan gør du:
  1. Skræl æblerne, og fjern kernehus og stilk. Skær æblerne i både.
  2. Fordél æblerne i et smurt gratinfad, og drys med 50 g af sukkeret og vaniljesukker. Fordel 80 g smør skåret i småstykker over æblerne.
  3. Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. Vend rundt i æblerne et par gange.
  4. Smør en springform (22 cm i diameter) eller en silikoneform, og drys den med mandelsplitter. Fordél de bagte æblestykker over.
  5. Pisk æggene med 200 g af sukkeret. Tilsæt fløde og 80 g smeltet smør. Vend mel og tranebær i.
  6. Hæld dejen over æblerne, og bag kagen ved 180 grader i ca. 45 min.
  7. Kog imens en gylden sirup af de sidste 50 g sukker og 3 spsk. vand. Tag gryden af varmen, og rør calvados i.
  8. Tag kagen op af formen, og smør siruppen på kagen. Servér lun eller kold med is.
Velbekomme!
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD/OPSKRIFTER: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri