Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Småretter og tilbehørFisk
Brug store kartofler, hvis du vil nyde kartoflerne som hovedret eller frokost. Som forret eller snack kan du bage små kartofler – de skal have 20-25 min. Kombinationen er også god med brasekartofler.
Sådan gør du:
  1. Skrub kartoflerne rene, prik dem lidt med en kødnål, og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 1 time. Læg dem evt. på et lag groft salt – det giver en sprød skal og en lækker cremet mos indeni. Kartoflerne kan også bages i mikroovnen i en snæver vending; Beregn ca. 10 min. ved fuld effekt for 2 kartofler.
  2. Creme:
  3. Rør rygeosten lind med fløde, og smag til med sennep, salt og peber. Tilsæt finthakket rødløg og fintsnittet dild.
  4. Skær et kryds i de færdigbagte kartofler, og pres dem åbne. Fyld dem med lidt creme og rogn, og anret resten i skåle som tilbehør.
Tips!
Rygeostecremen er også lækkert tilbehør til nye kartofler, et stykke stegt kød, fisk eller grønne asparges. Sådan renser du ­stenbiderrogn: Til ca. 400 g renset rogn: Snit hinderne op på 500 g urenset stenbiderrogn, og læg den i en skål. Hæld koldt vand på, og pisk i rognen med et piskeris, så alle løse hinder samles i riset. Rens riset, og fortsæt, indtil der ikke længere samles hinder i riset. Hæld rognen i en sigte, og skyl med koldt vand. Lad den dryppe godt af, og krydr med 2 tsk. salt. Stil rognen tildækket i køleskab, indtil den skal serveres. Rognen kan sagtens ordnes dagen i forvejen og er fryseegnet.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge