Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Luftig kage, bagt med rabarber og ribs, og toppet med lækker marengs - mums!
Bedstefars skæg
12 stykker
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 45 min.
200 g smør
250 g sukker
400 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
2½ dl sødmælk
Rabarberkompot:
250 g rabarber
125 g sukker
Skæg (marengs):
250 g sukker
2 spsk. kartoffelmel
Drys:
Sådan gør du:
  1. Pisk blødt smør og sukker skummende. Rør én æggeblommerne i ad gangen.
  2. Bland mel med bagepulver. Drys det igennem en si i dejen skiftevis med mælken. Vend dejen sammen med en dejskraber til ensartet konsistens.
  3. Fordél dejen i en bageform eller ovnfast fad (25 x 25 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i 30 min. ved 175 grader. Stik et træspid eller en lille kniv i kagen, og bag videre, hvis der er rå dej på. Tag kagen ud af ovnen, og skru ovnen op på 200 grader.
  4. Rabarberkompot: Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker. Varm dem i en gryde med sukker og ribsgelé. Kog i ca. 5 min. ved svag varme, til rabarberne er bløde.
  5. Prik kagen med en gaffel. Fordél rabarberkompot med ribs- eller tyttebærgelé i et jævnt lag på kagen.
  6. Skæg: Pisk æggehviderne stive med 1 spsk. sukker. Vend resten af sukkeret i de stive æggehvider, og drys kartoffelmel igennem en si i maregnsmassen. Fordél den over kagen, og bag kagen videre i ca. 10 min., til marengsen er gylden.
  7. Afkøl kagen på en bagerist. Drys med flormelis, og skær kagen ud i stykker.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri