Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Disse herlige kager er lidt som hindbærsnitter, bare med blåbærfyld og kokos.
Blåbærsnitter
12-20 snitter
Arbejdstid: 1 time
Hviletid: mindst 1 time
Koge/bagetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
Mørdej:
150 g hvedemel
125 g smør
Blåbærfyld:
Glasur:
100 g flormelis
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Bland hvedemel, durummel, flormelis, kokos og bagepulver og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Saml det hurtigt til en dej med æg og vand. Pak dejen ind i plastfilm og lad den hvile i køleskabet mindst 1 time.
  2. Bland blåbær og syltesukker i en gryde og kog det igennem under omrøring 3-5 min. Hæld det i en skål til afkøling. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Rul dejen ud til et stort rektangel (30x40 cm) på et stykke bagepapir. Prik dejen med en gaffel og smør blåbærfyldet (tag 1 spsk fra til glasur) på den ene halvdel. Fold den anden halvdel af dejen over fyldet og tryk den let til. Flyt kagen over på en bageplade ved hjælp af bagepapiret og bag kagen ca. 25 min., til dejen er gylden og gennembagt.
  4. Sigt flormelissen. Pres den gemte spsk blåbærfyld gennem sigten, tilsæt vand og flormelis og rør glasuren sammen. Rist evt. kokosflager eller kokosmel på en tør pande.
  5. Tag kagen ud af ovnen og smør glasuren på kagen, mens den endnu er varm. Drys med pynt og lad kagen køle helt af. Flyt den over på et bræt, skær kanterne til og skær den i pæne snitter.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge