Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Smag på blommerne, inden du bager tærten. Er de søde, kan du skære lidt ned på sukkermængden.
Blommetærte med kanel
(1 tærte, ca. 8 personer)
Arbejdstid: 1 time
Trækketid: 1 time
Bagetid: 55 min.
Tærtedej:
200 g hvedemel
1 knsp. salt
100 g smør
½ dl vand
1 stykke hel kanel
500 g blommer
1 dl sukker
2-3 tsk. stødt kanel
3 æg
Sådan gør du:
  1. Tærtedej:
    Bland mel, flormelis og salt, og hak koldt smør i (brug evt. en foodprocessor). Saml hurtigt dejen med iskoldt vand, og rul den ud til en cirkel. Læg den i en tærteform (24-26 cm), og tryk dejen godt til i kanterne. Prik bunden med en gaffel, og sæt den i køleskabet i 1 time – eller i fryseren i 20 min.
  2. Fyld:
    Giv fløde og hel kanel et stille opkog. Tag gryden af varmen, læg låg på og lad det trække 1 time.
  3. Bag tærtebunden i 10 min. ved 180 grader. Tag den ud af ovnen, og skru ned til 160 grader.
  4. Vask blommerne, udsten dem, og skær dem i halve. Læg dem tæt, med skærefladen opad på tærtebunden.
  5. Bland sukker og stødt kanel, og drys ca. halvdelen over blommerne.
  6. Blend eller pisk æg og den siede fløde sammen, og hæld cremen over blommerne.
  7. Bag tærten midt i ovnen i ca. 35 min. Drys med kanelsukker, og bag tærten færdig i ca. 15 min., til cremen akkurat har sat sig. Stil tærten til afkøling på en rist.
  8. Servér tærten varm, lun eller afkølet med kold cremefraiche eller vaniljeis.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri