Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Småretter og tilbehørBagværk
Hjemmebag er altid populært. Her er grove boller og flutes til både morgenmad, mellemmåltider, frokost og varm mad. De kan enten spises som tilbehør eller bruges til sandwich med lækkert fyld af skinke, fisk eller grønsager.
Boller og flutes med kerner
(12 boller eller 2 flute)
Dej med kerner
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: ca. 2 ½ time
Bagetid: ca. 20 min.
Fryse-egnet
15 g gær
ca. 500 g hvedemel
Forslag til fyld og smagstilsætning:
Tilbehør:
evt. smør
Sådan gør du:
  1. Rør smuldret gær ud i lidt af det lunkne vand og rør resten af vandet og kærnemælken i.
  2. Tilsæt kornblandingen og melet gradvist.
  3. Ælt dejen grundigt – den skal være fugtig og må ikke blive for tør. Kornene suger væske, mens dejen hæver. Lad den hæve 1 1/2 time.
  4. Tril en pølse af dejen og form 12 boller eller 2 flute. Læg bagepapir på en bageplade. Lad bollerne efterhæve 1 time og flute 45 min.
  5. Pensl evt. med sammenpisket æg og drys evt. med en med blanding af kerner og frø.
  6. Sæt bagepladen i midten af en 225 grader varm ovn. Bag boller ca. 15 min. og flute ca. 25 min.
  7. Bank på bunden af dem, for at høre om de er færdige. Det skal lyde hult. Lad dem køle af på en bagerist. Servér med smør.
Tips!
Bag brødet længe nok. Brød, der er bagt for kort tid, bliver klægt og kedeligt. Det er bedre at bage brødet lidt for meget end for lidt. Skorpen får mere farve og bliver tykkere. Er skorpen meget tyk, kan man pakke bagværket ind i et rent viskestykke, mens det er varmt, så bliver skorpen blødere.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri