Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Vi har ladet os inspirere af de skønne Bounty-choko- ladebarer, der fås med både lyst og mørkt chokolade- overtræk. Kagebundene er bagt med kokosmel, fugtet med sukkerlage og lagt sammen med chokoladecreme, før hele kæmpekagen er blevet overtrukket med chokolade, næsten som en rigtig Bounty-bar.
Bountykage
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 25 min.
Hviletid: 1 time
Fryse-egnet
Kage:
4 æg
250 g sukker
250 g hvedemel
¼ knsp salt
150 g kokosmel
125 g smeltet smør
Sukkerlage:
2 dl vand
2 dl sukker
Chokoladecreme:
Overtræk:
30 g smør
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Smør en bradepande (25 x 30 cm) med smør eller fór den med bagepapir. Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme – det tager ca. 8 min. med en håndmikser.
  2. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen ad et par omgange. Tilsæt salt og kokosmel og vend smeltet smør i dejen lidt ad gangen.
  3. Fyld dejen i formen og sæt den midt i ovnen ca. 25 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og vend den ud på en rist til afkøling.
  4. Sukkerlage: Kog vand, sukker og evt. citrussaft til en lage og lad den køle af.
  5. Chokoladecreme: Hak chokoladen groft. Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Hæld chokoladen i fløden og rør, til den er smeltet. Lad cremen blive kold og pisk den luftig med en håndmikser.
  6. den lange led og flæk de to stykker, så der bliver i alt fire bunde. Skær dem evt. til, så de får afrundede hjørner. Dryp dem med sukkerlage og læg dem sammen med chokoladecreme. Stil kagen koldt 1 times tid.
  7. Hak overtrækschokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Tilsæt smørret og rør, til det er smeltet sammen med chokoladen. Bred chokoladeovertrækket over kagen og lav evt. ”Bountymønster” på overfladen. Stil kagen køligt, til chokoladen er stivnet.
Tips!
Hvis denne kage er for stor en mundfuld, er det nemt at halvere alle mængder og bage kagen i halv størrelse i stedet for.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge