Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Briochekrans med appelsin og rosiner
(1 krans: 18-24 skiver)
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
150 g rosiner
25 g gær
2 dl mælk
250 g hvedemel
2 æg
75 g sukker
2 tsk salt
Pynt:
Glasur:
125 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Overhæld rosinerne med kogende vand og lad dem trække 20 min.
  2. Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader) og rør hvedemelet i. Dæk skålen og lad dejen hvile 20 min.
  3. Pisk æg, sukker og salt sammen. Tilsæt gærdejen, appelsinskal, de afdryppede rosiner og resten af melet.
  4. Ælt dejen blød og smidig (ca. 5 min. – gerne på maskine) og ælt smørret i lidt ad gangen. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
  5. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 3 lige store portioner og tril dem til lange pølser (ca. 60 cm). Flet dem sammen, læg dem som en krans på en bageplade med bagepapir og knib dejen sammen i samlingen. Dæk med et fugtigt viskestykke og lad kransen efterhæve 45-60 min.
  6. Tænd ovnen på 180 grader. Pensl kransen med sammenpisket æg og bag den ca. 30 min. – til overfladen er gylden og dejen er gennembagt. Lad den afkøle på en rist.
  7. Pynt evt. med glasur rørt af sigtet flormelis og appelsinsaft.
Tips!
Daggammelt briochebrød er især godt til desserter som brødbudding og charlotter eller bare (smør)ristet med frugt eller frugtkompot og is.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri