Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Småretter og tilbehør
Her får du opskriften på brødstænger med seks overraskende slags fyld og pynt.
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 grader) og tilsæt fuldkornsmel, olivenolie og salt. Rør hvedemel i dejen og ælt den til en glat og elastisk dej. Dæk skålen med film eller et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft (225 grader alm. ovnvarme). Vend dejen ud på et meldrysset bord og klap den ud til en firkant, ca. 40 x 60 cm. Del den i så mange stykker, som du vil lave varianter.
  3. Pensl/drys et dejstykke med det valgte fyld og fold dejen sammen, så fyldet er indeni. Pensl eller stænk med vand og vend dejpakken i det valgte pynt. Skær dejen i strimler og sno, tril og træk dem til lange tynde dejstænger. Læg dem på bageplader med bagepapir.
  4. Sæt pladerne i ovnen, efterhånden som de bliver fyldt. Stænk/ spray med lidt vand og bag brødstængerne 15-20 min. – alt efter tykkelse. Afkøl dem på en bagerist.
Tips!
Hvis stængerne ikke er gennemsprøde, kan de eftertørre i den slukkede ovn med åben luge.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri