Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fjerkræ
Den indiske ret, butter chicken, hedder på indisk murgh makhani. Den findes på indiske restauranters menukort over hele verden og var oprindelig en resteret lavet på tandoori-kylling.
Butterchicken
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Marinering: mindst 2 timer
Koge-/bagetid: 35 min.
1 spsk. citronsaft
1 spsk. stødt chili
1 tsk. salt
6 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Sovs:
50 g smør
1 spsk. garam masala
1 spsk. stødt chili
1 spsk. honning
Drys:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skær kødet i store terninger (3-4 cm), og vend dem med citronsaft, chili og salt i et fad. Sæt det i køleskabet i 1 time.
  2. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem. Skræl ingefær, og skær den i tynde strimler. Tag halvdelen af hvidløg og ingefær fra til sovsen. Bland eller blend resten med garam masala, olie, citronsaft og yoghurt. Vend det i kyllingestykkerne, og sæt det i køleskabet i mindst 1 time.
  3. Sovs:
  4. Rens chilierne for frø og mellemvægge, og snit dem fint. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt chili, hvidløg, ingefær og garam masala. Steg under omrøring i 5-8 min., og tilsæt de purerede tomater og stødt chili. Kog sovsen godt igennem, skru ned, og lad den simre i mindst 20 min., til sovsen er tyk.
  5. Varm ovnen op til 225 grader. Bred de marinerede kyllingestykker ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 5 min. Vend dem, og bag dem i yderligere 5-8 min., til de er akkurat gennemvarme.
  6. Læg kyllingestykkerne i sovsen, og varm retten igennem. Tilsæt fløde, og smag til med honning, fennikel og salt. Drys med frisk koriander, og servér med naan, kogte ris og grøntsager.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge