Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Dette er en kage, der er flækket og fyldt med tørrede frugter og den italienske friskost ricotta. Kagen har jeg lært at kende fra brødrene Harders bog om det italienske køkken. Her til jul bager jeg en luksusudgave med flere frugter og glasur.
Sådan gør du:
  1. Kage: Pisk æg og sukker skummende i ca. 10 min. med en håndmikser. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen. Hæld dejen i en smurt springform. Bag ca. 20 min. i en 175 grader varm ovn. Lad kagen køle af på en bagerist.
  2. Sukkerlage: Kog sukker og vand/vin med citron. Lad lagen køle af og fjern citronskiverne.
  3. Fyld: Rør ricotta sammen med hakket chokolade, appelsin- eller pommeransskal, sukat og rosiner.
  4. Saml kagen: Flæk ka gen i to med en brød kniv. Læg den nederste del af kagen på et kagefad eller en
  5. stor tallerken. Stænk med halvdelen af sukkerlagen. Læg fyldet på bunden, læg den øverst del af kagen ovenpå og stænk med resten af sukkerlagen.
  6. Marcipanovertræk: Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker bagepapir – så stort, at den kan dække kagen. Træk det ene stykke bagepapir forsigtigt af og vend den udrullede marcipan på det andet stykke bagepapir hen over kagen, så det dækker. Træk bagepapiret af og skær kanterne af marcipanen til.
  7. Glasur: Rør flormelis og en anelse vand til en passende tyk konsistens. Smør glasuren i et jævnt lag oven på marcipanen. Pynt med cocktailbær, mandler og evt. citrusskal.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri