Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Intens chokoladeforkælelse
Choko-islagkage med karamelsovs
1 kage til ca. 12-16 personer
Arbejdstid: 2 timer
Koge/bagetid: 35 min.
Frysetid: 8 timer
Fryse-egnet
Browniebunde:
250 g smør
250 g hvedemel
1 knsp salt
4 æg
Chokoladeis:
75 g sukker
Karamelsovs:
250 g farin
50 g smør
1-2 tsk flagesalt
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Bunde: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
  2. Bland mel med bagepulver og salt.
  3. Pisk æggene luftige med en håndmikser, tilsæt rørsukker og vaniljekorn og pisk endnu et par min. Vend smeltet chokolade/smør og melblandingen i æggene og fordél dejen i to smurte springforme (24 cm) foret med bagepapir. Sæt formene i ovnen ved 160 grader varmluft i 25-35 min. Tjek med en tandstikker, om dejen er gennembagt og stil formene på en rist 10 min. Løsn kagerne fra formenes kant med en paletkniv og åbn dem.
  4. Is: Hak chokoladen groft og læg den i en skål.
  5. Varm mælk, halvdelen af fløden og den tomme vaniljestang i en gryde til lige under kogepunktet.
  6. Pisk æggeblommer og sukker cremet med en håndmikser og pisk den varme mælk/fløde i. Hæld det tilbage i gryden og pisk det over varmen, til det bliver cremet og ca. 85 grader varmt – det må ikke koge!
  7. Si den varme creme over chokoladen og rør rundt, til chokoladen er helt smeltet. Lad det afkøle og tilsæt resten af fløden. Kør isen på en ismaskine.
  8. Sovs: Bland farin, fløde, smør og salt i en lille gryde og kog det igennem et par min. Hæld det i en skål til afkøling.
  9. 10. Tag kagerne ud af formene og rengør dem. Fór en form med frysefilm og læg en chokoladebund i formen. Dryp lidt karamelsovs over bunden og dæk med halvdelen af chokoladeisen. Dryp igen med karamelsovs og læg en kagebund. Slut af med karamelsovs (gem lidt til pynt) og is. Dæk formen med frysefilm og sæt formen i fryseren min. 6 timer – helst til næste dag.
  10. Anret islagkagen på et fad og pynt med resten af karamelsovsen, flødeskum og høvlet chokolade eller chokoladespåner. Stil kagen i køelskabet 20-30 min. før servering.
Tips!
Hvis du ikke har en ismaskine, så hæld cremen i en form og stil den i fryseren. Rør den igennem hvert 20. min., til isen er frossen. Du kan også vælge at lave en dobbeltportion parfait (se side 19). Tilsæt smeltet chokolade i stedet for nougat og frys 1 lag ad gangen.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri