Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Chokoladekage med mandler
(Ca. 8 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: Ca. 50 min.
Fryse-egnet
200 g smør
225 g (3 dl) sukker
200 g mandler
1 spsk mel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rør blødt smør og sukker godt sammen og rør æggeblommerne i én ad gangen. Hak mandlerne meget fint, og hak ligeledes chokoladen meget fint. Bland mel og reven appelsinskal i mandelchokoladeblandingen.
  2. Pisk æggehviderne stive. Rør mandel-chokoladeblandingen i smørsukkermassen og rør halvdelen af hviderne i. Vend resten af hviderne i til sidst.
  3. Hæld dejen i en velsmurt springform, 22 cm i diam. Bag kagen midt i ovnen ved 160 grader i 45-50 min. Kagen vil falde lidt efter bagningen og stadig være lidt blød på grund af chokoladen.
  4. Når kagen er blevet kold og skal serveres, drysses den med sigtet flormelis og pyntes med chokoladefigurer.
Tips!
Flødeskum og evt. syltede frugter kan serveres til, hvis man vil servere kagen til dessert.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri