Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

BagværkGlutenfrit
Uhm – en blød og lækker chokoladekage med sprød marengs på toppen. Kagen kan serveres til dessert eller på kaffebordet.
Sådan gør du:
  1. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen 1 1⁄2 minut ved fuld effekt. Rør smør og rørsukker godt sammen. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne i – én ad gangen.
  2. Rør den smeltede chokolade i og tilsæt vaniljesukker, bagepulver og evt. rom. Pisk æggehviderne stive. Rør først 1⁄3 af hviderne i, vend derefter resten af de stiftpiskede æggehvider i.
  3. Smør en springform (ca. 22 cm i diam. ) godt. Sæt kagen i ovnen ved 175 grader og bag den i 20-25 min. Hak imens nødder og chokolade.
  4. Pisk æggehviderne stive og pisk derefter sukkeret i lidt ad gangen. Bland majsstivelse med nødder og hakket chokolade. Vend halvdelen i marengsmassen. Fordél marengsmassen over kagen, når den har bagt i ca. 20 min. – den skal have en fast overflade. Drys resten af nødde-chokolademassen over og bag kagen færdig. Den skal have yderligere ca. 25 min.
  5. Når kagen har kølet lidt af, falder den sammen i midten. Lad kagen blive helt kold, før ringen omkring springformen fjernes. Kagen kan sagtens holde sig frisk et par dage.
Tips!
Kagen er glutenfri, da den er helt uden hvedemel. Derimod er der nødder i marengslaget. Nøddeallergikere kan helt udelade nødderne eller erstatte dem med en tilsvarende mængde mandler, som de fleste kan tåle.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri