Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Lækre hjemmebagte chokoladekiks, der passer perfekt til en god kop eftermiddagskaffe.
Chokoladekiks med vaniljecreme
Ca. 30 stk.
Arbejdstid: 45 min.
Køletid dej: 1 time
Bagetid: 20 min.
Chokoladekiks:
150 g hvedemel
1½ spsk. kakao
¼ tsk. fint salt
1 tsk. bagepulver
1 spsk. mælk
Vaniljecreme:
Sådan gør du:
  1. Chokoladekiks: Bland mel, kartoffelmel, kakao, salt og bagepulver. Bland muscovadosukker i.
  2. Skær smørret i små tern og smuldr dem i melblandingen. Tilsæt æg og mælk, og ælt dejen hurtigt sammen.
  3. Del dejen i 2, og klap hvert stykke fladt. Pak hvert stykke dej ind i køkkenfilm, og lad dem køle af i køleskabet i 1 time.
  4. Rul dejen ud på et melstrøet bord (2 mm’s tykkelse).
  5. Stik runde kager ud med en udstikker eller et glas (5 cm i diameter), der er lidt skarpt i kanten.
  6. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 170 grader i ca. 10 min.
  7. Lad kiksene køle af på bagepladen.
  8. Vaniljecreme: Rør flormelis med kogende vand og kornene fra en vaniljestang. Pisk (med en håndmixer) smørret i sukkeret, og pisk i 4-5 min., til cremen er hvid og luftig.
  9. Kom 1 tsk. creme på halvdelen af kiksene. Læg en kiks ovenpå og tryk let sammen. Du kan også komme cremen i en sprøjtepose, og sprøjt en lille klat på hver kiks. Det giver en flot kant på cremen, når du presser dem sammen. Opbevar kiksene i en kagedåse, og lad dem stå koldt.
Tips!
I stedet for vanilje kan du smage cremen til med 1-2 tsk. rålakridspulver – det smager skønt sammen med chokoladekiksene.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri