Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Her er linser med rigtig chokoladesmag. Chokolade har forskelligt indhold af kakao. Til cremefyldet kan du vælge en chokolade med 50-85% kakao. Jo højere kakaoindhold, jo mere kraftig og bitter bliver chokoladesmagen.
Chokoladelinser
(ca. 8 stk.)
Arbejdstid: ca. 1 time
Hviletid: ca. 1 time
Koge-/bagetid: ca. 25 min.
Dejen er fryse-egnet
Mørdej med kakao:
125 g smør
150 g hvedemel
50 g kakao
1-2 tsk sukker
1 lille æg
evt. 1 spsk koldt vand
Chokoladecreme med vanilje (fyld):
½ stang vanilje
Sådan gør du:
  1. Mørdej: Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det med mel og kakao, evt. i en foodprocessor. Kom sukker i og saml dejen med sammenpisket æg og evt. vand. Tryk den sammen uden at ælte den. Stil dejen i køleskabet i ca. 1⁄2-1 time før brug.
  2. Chokoladecreme med vanilje: Flæk vaniljestangen og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Tilsæt stykker af chokolade og lad dem smelte i cremen. Si cremen over i en skål. Drys cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Sæt den i køleskabet.
  3. Chokoladelinser: Rul mørdejen ud og stik 8 cirkler ud med en diameter på 12 cm (skær evt. rundt om en kagetallerken). Læg dejstykkerne i linseforme eller hullerne i en muffinpande. Kom 2-3 spsk kold creme i hver linse. Fold lidt af dejen ind over cremen og pensl kanten med æggehvide. Rul resten af dejen ud og stik 8 cirkler ud med en diameter på 6 cm. Læg dem som låg på toppen af kagerne og tryk dem lidt til i kanterne. Sæt kagerne i en 200 grader varm ovn og bag ca. 20 min. Afkøl på bagerist.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri