Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Friskbagte småkager med chokolade og nødder er fristende godbidder, der er lækre til en kop kaffe eller te. Dejen kan holde sig flere dage i køleskabet eller fryses i passende portioner, som bages, når trangen til noget sødt og sprødt melder sig.
Chokoladesmåkager
(80-100 stk.)
Arbejdstid: ca. 1 time (hvis alle småkagerne bages på én gang)
Hviletid: et par timer (eller natten over)
Bagetid: ca. 10 min. pr. bageplade
Dejen er fryse-egnet
2 æg
Glasur:
100 g flormelis
2 spsk. god kakao
ca. 1 spsk vand
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smelt stykker af chokolade i en skål over vandbad.
  2. Rør smørret skummende med sukker, så det bliver let og luftigt. Pisk æggene sammen og tilsæt dem lidt ad gangen til smørblandingen.
  3. Rør chokoladen i og derefter melet. Tilsæt hakkede nødder.
  4. Del dejen i 4 og tril dem til stænger på et meldrysset bord (hver ca. 4 cm i diameter).
  5. Pak hver stang tæt ind i bagepapir og læg den i køleskabet i mindst et par timer. Stængerne kan også kommes i frysepose og fryses til senere brug.
  6. Skær hver stang ud i 20-25 tynde skiver. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag ved 200 grader i ca. 10 min. Lad dem afkøle på en bagerist.
  7. Nydes friskbagte og kan evt. pyntes med glasur kort tid før servering. Rør glasuren sammen af flormelis, kakao og vand til tyktflydende konsistens. Sæt en lille klat på hver kage og pynt evt. med chokolade-kakaobønner.
  8. Kan opbevares i kagedåse.
Tips!
Smagsvariationer til chokoladesmåkager:

Vanilje: Tilsæt smørret kornene af 1/2 stang vanilje.

Krydderier: Bland 2 tsk stødt kanel og 1 tsk stødt allehånde i melet, inden det hældes i dejen.

Mynte og mandler: Erstat valnødder og pistacienødder med hakkede mandler. Hak ca. 10 blade frisk schweizisk mynte fint og bland det i æggene, før de hældes i dejen.

Appelsin: Tilsæt smørret 1 tsk fintrevet skal fra 1 usprøjtet appelsin (kun det orange).
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge