Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Kombinationen af chokolade, karamel og valnødder smager vidunderligt, og tærten er både god til kaffen og som dessert.
Chokoladetærte med karamel og valnødder
1 kage, 10-12 stykker
Arbejdstid: ca. 1 time og 15 min.
Hviletid: ca. 2½ time
Koge/bagetid: ca. 40 min.
Valnøddebund:
125 g smør
175 g hvedemel
50 g sukker
1 æg
Karamel-chokoladefyld:
200 g sukker
60 g (0,6 dl) vand
1 tsk. citronsaft
1 drys fint salt
50 g smør
1 stang vanilje
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Bund: Blend valnødderne til fint mel. Skær koldt smør i mindre stykker, smuldr det med mel, og tilsæt valnøddemel og sukker. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den, og stil den i køleskab i ca. 1 time.
  2. Rul dejen tyndt ud, og beklæd en tærteform (24 cm i diameter, gerne en metalform med løs bund) hermed. Tryk siderne godt til kanterne med en lille kugle dej. Prik bunden med en gaffel, og sæt tærteformen i køleskabet i ½ time.
  3. Beklæd formen med bagepapir. Hæld ca. 3 dl tørrede bønner i, så tærtebunden ikke hæver under bagningen.
  4. Bag bunden ved 175 grader i 25 min. Fjern indlægget, og bag i yderligere ca. 10 min., så bunden får farve. Afkøl på en bagerist.
  5. Fyld: Varm sukker og vand i en gryde (undgå at røre rundt), til det bliver mørk karamel. Rør citronsaft, salt og fløde i karamelmassen med en trægrydeske. Sluk for blusset.
  6. Tilsæt små stykker smør, og lad det smelte. Når massen er kølet godt af, tilsættes kornene af vaniljen og stykker af chokolade. Lad chokoladen smelte.
  7. Når massen er fingerlun, tilsættes sammenpiskede æg.
  8. Hæld fyldet i tærtebunden, og bag tærten i ca. 30 min. ved 175 grader, til fyldet er stivnet. Når fyldet næsten er stivnet, pyntes tærten med valnøddekerner. Afkøl på en bagerist i ca. 1 time. Nyd kagen afkølet og friskbagt.
Tips!
Tørrede bønner, der bruges til indlæg i tærtebunden, kan genbruges.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falch
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri