Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Chokoladetærte
(10-12 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: mindst 1 time
Bagetid: ca. 40 min.
Kan evt. fryses, men bunden bliver blød
Mørdej til bunden:
125 g smør
175 g hvedemel
2 tsk sukker
Fyld:
75 g sukker
Sådan gør du:
  1. Mørdej: Skær koldt smør i mindre stykker, smuldr det med mel og tilsæt sukker. Saml dejen med æg og evt. lidt vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den.
  2. Stil dejen i køleskabet i ½-1 time. Rul herefter dejen tyndt ud, læg den i en tærteform og tryk siderne godt ind til kanterne. Prik bunden med en gaffel. Sæt tærteformen i køleskabet i en ½ time.
  3. Beklæd formen med bagepapir eller sølvpapir. Hæld ca. 3 dl tørrede bønner i formen for at undgå, at tærtebunden hæver, mens den forbager. Put den i en 200 grader varm ovn i 20 min.
  4. Bland chokoladefyldet og hæld det i formen. Skru ovnen ned til 175 grader og bag ca. 20 min., til fyldet er stivnet. Serveres lun.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge