Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Dag 1: Skær de tørrede frugter i tern og hak de kandiserede citrusskaller og ingefærstykker. Bland det hele i en skål og hæld spiritus over frugten. Dæk skålen tæt og lad frugten marinere 1-7 døgn.
  2. Dag 2: Tænd ovnen på 150 grader. Smør en springform eller firkantet form (22-24 cm) med smør og for den med bagepapir. Pisk smør og farin cremet. Pisk æggene sammen og pisk dem i lidt ad gangen. Tilsæt sirup og marmelade.
  3. Bland melet sammen med bagepulver og krydderier og rør det i dejen. Tilsæt de marinerede frugter og de grofthakkede nødder.
  4. Fyld dejen i formen, glat overfladen og lav en let fordybning i midten. Sæt kagen i ovnen ca. 2 1/2 time – læg et stykke bagepapir over, når overfladen er tilpas brun.
  5. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Hvis ikke, så fortsæt bagningen, indtil en tandstikker kan trækkes tør ud af kagen.
  6. Lad kagen stå i formen 15 min. Tag kagen ud af formen og lad den afkøle på en rist. Prik nogle huller i kagen med en kødnål og dryp den med spiritus. Pak den ind og lad den stå min. 1 døgn.
  7. Dag 3: Rul marcipanen ud mellem to stykker film eller bagepapir. Skær et låg, der passer til kagen, samt en strimmel, der passer til kagens omkreds.
  8. Varm marmeladen i en gryde og pres den gennem en sigte. Smør marmeladen over kagen, pak den ind i marcipan og stil den koldt mindst 1 døgn.
  9. Rør æggehviderne stive med citronsaft og tilsæt sigtet flormelis lidt ad gangen, indtil det er en tyk og sej glasur. Det skal helst røres med et piskeris – da en håndmikser pisker for meget luft ind i glasuren. Fyld glasuren i en plastbøtte med låg og stil den koldt.
  10. Dag 4: Smør glasuren over kagen, glat den med en palet eller lav små toppe med en lille bordkniv. Stil kagen et tørt sted mindst 12 timer.
Tips!
Den engelsk/amerikanske julekage med tørrede frugter, marcipan og hvid glasur skal påbegyndes mindst 1 uge før jul og gerne flere uger før. Hvis man er i rigtig god tid, kan man dryppe kagen med likør hver dag i en uge, før den pakkes ind i marcipan. Gem evt. en lille rest glasur i køleskabet – til at reparere med, når kagen skal anrettes.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge