Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Skøn syrlig lagkage med både citronskal og citronsaft.
Citronlagkage
1 kage, 12-14 stykker
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 1 time
Kagebunde:
350 g sukker
125 g smør
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
evt. 2 spsk. blå birkes
¼ tsk. salt
Citronlage:
¾-1 dl sukker
Creme og glasur:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Vask citronerne, og riv skallen fint. Kør sukker og citronskal sammen i en foodprocessor. Tag 100 g citronsukker fra til cremen.
  2. Smelt smørret, og lad det køle af.
  3. Pisk æggene sammen med en håndmikser, og pisk citronsukkeret i. Pisk det til en tyk og luftig creme (5-8 min.).
  4. Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt evt. birkes og salt. Vend det i æggemassen lidt ad gangen. Vend fløde og smør i dejen.
  5. Hæld dejen i en smurt springform (22 cm), og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 45-55 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og stil den til afkøling i formen på en rist. Åbn formen efter 10 min., og lad kagen køle helt af.
  6. Pres saften af citronerne, mål den, og kog den igennem med samme mængde sukker. Afkøl saften.
  7. Del kagen i 3 bunde, og dryp dem med citronlagen.
  8. Pisk æggehvider og citronsukker sammen i en skål over et varmt vandbad. Pisk, til det bliver en tyk og blank marengs. Pisk vanilje i cremen.
  9. Læg bundene sammen med ca. Œ af cremen, og brug resten som glasur til at dække kagen helt. Sæt kagen i køleskabet, men tag den ud min. 30 min. før servering.
Tips!
Du kan også bruge en lemoncurd som fyld mellem kagebundene og overtrække kagen med et lag flødeskum.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri