Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Her er dejlig hjemmelavet citronmåne – den ene variant med citronglasur rørt med den italienske likør Limoncello og den anden flækket og fyldt med lemon curd (citronsmørcreme). Begge varianter er forfriskende, syrlige og søde på samme tid.
Citronmåner
(Til 2 citronmåner og ca. 14 stykker)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 40 min.
Kagen kan fryses uden fyld eller pynt
200 g sukker
4 æg
200 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Fyld:
50 g sukker
2 æg
Pynt:
Pynt:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rør blødt smør og sukker hvidt og skummende. Tilsæt et æg ad gangen og herefter saft og skal fra citronerne.
  2. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og drys det igennem en sigte i dejen. Fyld dejen i en smurt springform (24 cm i diameter). Bag kagen i ovnen ved 175 grader, til den er gennembagt ca. 40 min.
  3. Lad citronkagen køle af på bagerist. Skær kagen over i to til to måner.
  4. Pynt med citronglasur eller flæk kagen og fyld med lemon curd.

    Citronmåne med:
    Fyld: Lemon curd
    Pynt: Flormelis

    Riv skallen af citronerne i en lille tykbundet gryde. Sørg for, at det kun er det gule, der rives og ikke det bitre hvide lag nedenunder. Pres saft af citronerne, og hæld det i gryden med sukker, æg og smør. Pisk det hele sammen over svag varme, til det begynder at få en tyk konsistens. Cremen må ikke koge. Hæld den straks i en skål, og sæt den i køleskabet, til den er stivnet. Holdbarheden er nogle dage. Flæk en citronmåne, fordel lemoncurden på bunden, og læg toppen ovenpå. Drys med flormelis.

    Citronmåne med:
    Pynt: Citronglasur og gule mimoser

    Rør flormelis med Limoncello eller citronsaft til passende tyktflydende konsistens. Fordel det på en citronmåne og pynt med mimoser eller kagekrymmel, inden glasuren stivner.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri