Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Citrontærte med hyldeblomster
(1 tærte til 8 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: ca. 1 time
Ikke fryse-egnet
Tærtedej:
125 g hvedemel
125 g durummel
50 g sukker
1 knsp salt
1 æg
Creme:
2½ dl fløde 9 %
Pynt:
1-2 spsk rørsukker
Sådan gør du:
  1. Bland de to slags mel og hak det kolde smør i. Brug evt. en foodprocessor. Tilsæt sukker, salt og æg og saml hurtigt dejen. Pak dejen ind og læg den koldt i 1 time.
  2. Skyl hyldeblomstskærmene, dup dem tørre og læg dem i en gryde med fløde. Giv det et stille opkog og lad det trække 30 min. under låg.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Beklæd en tærteform (24-26 cm) med dejen. Prik bunden med en gaffel og sæt den i køleskabet, mens ovnen varmer op til 200 grader.
  4. Pisk æggene let sammen med sukker og tilsæt citronskal og -saft og den siede fløde. Stil cremen i køleskabet.
  5. Læg et stykke bagepapir på tærtebunden og fyld op med tørrede bønner el. lign. Bag tærtebunden i 10 min. Fjern papir og bønner og bag endnu 5 min. Tag tærtebunden ud af ovnen og skru ned til 160 grader.
  6. Hæld citroncremen i tærtebunden (brug evt. sigte, hvis du vil udelade citronskallerne) og bag tærten i 30-45 min. – til cremen akkurat er stivnet. Tag tærten ud og lad den køle af.
  7. Drys rørsukker over tærten og gratiner overfladen med en bunsenbrænder eller under ovnens grill i 2-3 min. Sukkeret skal akkurat smelte og blive gyldent. Pynt evt. med friske hyldeblomster ved servering.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge