Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kombinationen citron og blå birkes er velkendt i amerikanske muffins og kager. Her har jeg lavet en sød og syrlig sorbet og bagt sprøde birkeskager til.
Citrus/limesorbet og sprøde kager med blå birkes
(Ca. 1 liter is og 12 kager)
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 5 min.
Frysetid: 3 timer
Fryse-egnet
½ l vand
1 spsk sukker
Sprøde kager med blå birkes:
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
35 g smør
30 g sukker
1 spsk sirup
Sådan gør du:
  1. IS: Kog vand og rørsukker, til sukkeret er helt opløst.
  2. Vask frugterne og riv skallerne op i en skål. Hæld lagen over skallerne og lad den afkøle.
  3. Smag lagen til med citron- og limesaft og si den. Den skal smage kraftigt, men må ikke være for sur. Jeg brugte saft af alle 3 frugter.
  4. Kør sorbeten på en ismaskine. Pisk æggehviden til marengs med 1 spsk sukker og tilsæt den midtvejs. Hæld den færdige sorbet i en form og sæt den i fryseren.
  5. Smelt smør, sukker, sirup og mælk i en lille gryde. Rør sesamfrø og birkes i dejen og stil den i køleskab 30 min.
  6. Tænd ovnen på 180 grader. Sæt dejen med teskeer og god plads på bageplader med bagepapir – ca. 3 kager pr. bageplade. Smør dejen tyndt ud i cirkler.
  7. Bag kagerne én plade ad gangen ca. 10 min. – til de er gyldne. Lad dem afkøle på pladen og flyt dem med en palet over på en rist. Opbevar de sprøde kager i en kagedåse.
Tips!
Hvis du ikke har en ismaskine, så frys citruslagen i en beholder og pisk den igennem hvert 20. min., til den er som grødis. Vend marengsmassen og frys igen
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge