Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
En god klat hjemmelavet vaniljecreme og smagen af kardemomme får tænderne til at løbe i vand.
Cremeboller
24 stk.
Arbejdstid: 55 min.
Bagetid: ca. 10 min. (pr. plade)
150 g smør
6 dl mælk
50 g gær
ca. 1 kg hvedemel
135 g sukker
2 tsk. kardemomme
Vaniljecreme:
150 g sukker
2 æg
70 g maizena
Pynt:
ca. 3 dl flormelis
Sådan gør du:
  1. Smelt smør, tilsæt mælk og varm om til 37 grader. Rør gær ud heri. Tilsæt mel, sukker og kardemomme, og ælt dejen godt glat og smidig.
  2. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 40 min. til dobbelt størrelse.
  3. Vaniljecreme:
  4. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  5. Hæld fløde, mælk, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde, og varm det op til kogepunktet. Tilsæt æg og æggeblommer, og lad det tykne. Tag gryden af varmen, inden det koger.
  6. Rør maizena ud i lidt vand, hæld det i den varme blanding og rør godt, så du undgår klumper. Smid vaniljestangen ud, og sæt cremen til afkøling.
  7. Del dejen i 24 stykker, og tril dem til boller. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 40 min.
  8. Lav en fordybning i hver bolle og kom 1 spsk. vaniljecreme heri.
  9. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem gyldne i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. Lad dem afkøle på en bagerist.
  10. Bland en glasur af æggehvide og flormelis, pynt bollerne med glasur, og dyp dem i en skål med kokos.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge