Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Superlækker sommeroulade med masser af blød creme og friske jordbær.
Cremeroulade med jordbær
1 roulade, ca. 12 personer
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 15 min.
Rouladebund:
Rød dej:
3 spsk. sukker
1 spsk. æggehvide
3 spsk. mel
Lys dej:
4 æg
125 g sukker
125 g mel
½ tsk. bagepulver
50 g smør
Fyld:
500 g jordbær
1+2 spsk. flormelis
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rød dej: Rør ingredienserne sammen, og tilsæt farve. Fyld dejen i en lille sprøj-tepose, og sæt små toppe på en bageplade med bagepapir (30x40 cm). Du kan også lave hjerter, striber eller et flot mønster. Du kan evt. springe dette punkt over.
  2. Lys dej:Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme (8-10 min.) med en håndmikser. Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen ad to omgange. Vend smeltet smør i dejen, hæld den over de røde prikker, og bred den ud, så den er lige tyk over det hele.
  3. Bag kagebunden i 12-15 min. ved 200 grader, til overfladen er lys gylden, og dejen er gennembagt. Vend kagen ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir, og læg et fugtigt viskestykke over, for at holde kagen blød.
  4. Fyld: Skyl jordbærrene, tør dem, og tag 125 g fra til pynt. Nip haserne af resten. Blend 75 g bær til puré sammen med 1 spsk. flormelis, og skær de sidste bær i små stykker. 5. Pisk fløde, cremefraiche, fintrevet citrusskal og 2 spsk. flormelis til en tyk creme, og vend jordbærstykker og jordbærpuré i.
  5. Træk bagepapiret af rouladebunden, og skær evt. kanterne lidt til. Læg film over kagen, og vend den vha. en bageplade, så det røde mønster ligger nedad. Bred jordbærcremen ud over kagen. Rul kagen sammen, pak den ind i film, og sæt den i køleskabet i min. 3 timer og gerne til næste dag.
  6. Pak kagen ud, og pynt med de sidste jordbær og mynte.
Tips!
Skal det gå lidt stærkt, kan de røde prikker udelades.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri