Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Lækker culottesteg med frisksnittet coleslaw til - her har vi brugt rødkål til coleslaw'en, men du kan også sagtens bruge hvidkål.
Culotte med rødkålscoleslaw
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Marineringstid: gerne et par timer
Stegetid: ca. 45 min.
Kødet er fryse-egnet
Rødkålscoleslaw:
1 tsk sukker
Tilbehør: brød
Pynt: bredbladet persille
Sådan gør du:
  1. Dup kødet med køkkenrulle. Varm en pande og brun kødet i smør og olie. Kassér stegefedtet. Krydr culotten med salt og peber, læg stegen i et ovnfast fad og sæt den i en 150 grader varm ovn.
  2. Steg kødet ca. 45 min., til det er rosa, eller centrumtemperaturen er 60 grader målt med stegetermometeret. Lad kødet hvile i 15 min.
  3. Skær det i tynde skiver på tværs af kødfibrene, og start fra spidsen. På de fleste stege går kødfibrene regelmæssigt igennem stegen, men på culotten vender kødfibrene halvvejs, og her vender man stegen og skærer den anden vej.
  4. Coleslaw: Bland snittet kål med salt, eddike og sukker. Lad det trække nogle timer under pres. Hæld væden fra og bland med cremefraiche og evt. rødløg.
  5. Anret skiver af kød med rødkålscoleslaw, pynt med persille og servér evt. brød til.
Tips!
Cuvetten er en mindre steg end culotten. Begge stege består af flere muskler. Man skal skære på tværs af kødtrådene for at undgå, at kødet bliver sejt. Det er lettest at se, når kødet er råt, derfor kan du ridse kødet på fedtsiden, inden du steger. Ridserne kan stadig ses, når den er stegt.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge