Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker godt sammen og tilsæt derefter æggene ét ad gangen. Rør eller pisk mellem hvert æg. Bland bagepulver i melet sammen med mandler og vend det i smør/æggemassen skiftevis med appelsinsaften.
  2. Kom dejen i en lille bradepande(ca. 30 x 24 cm). Bag kagen midt i ovnen ved 185 grader i 35-40 min. Stik i dejen med en strikkepind. Hænger der intet dej ved, er kagen færdigbagt. Lad kagen svale af.
  3. Ælt marcipanen med lidt flormelis og rul den herefter ud til en tynd plade. Smør oversiden af kagen med et tyndt lag abrikosmos, læg marcipanen herpå og skær den til i kanten. Rør flormelis og æggehvide sammen til glasur. Fordél det over marcipanen og lad det stivne.
  4. Pynt nu kagen med en bred bræmme marcipan (det er oversiden af „dynen”) og læg et fletværk af marcipan på „dynen” (det ser fint ud, hvis man udskærer fletværket med en klejnespore).
  5. Rul resten af marcipanen ud til en tynd plade. Skær fire strimler, som passer til kagens fire sider.
  6. Pensl først siderne med abrikosmos eller -marmelade og sæt så marcipanen på. Klem lidt sammen med en gaffel.
  7. Hovedet er udstukket af marcipan (brug et glas), og kysen er en marcipanring, som foldes i kanten som flæser. Øjne og hår er chokolade, mens sut og sløjfe er af marcipan.
Tips!
Sprøjt evt. et navn på i chokolade på f.eks. „dynekant” eller baggrund.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri