Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Det er ikke kun i Danmark vi elsker frikadeller, vores broderfolk ynder også at tilberede den dejlige spise.
Danske og svenske frikadeller
4 personer
Arbejdstid: 45-60 min.
Koge/stegetid: 30 min.
1 æg
ca. 2 dl mælk
Stuvet kål:
¾ kg hvidkål
25 g smør
3 spsk mel
evt. ½ liter mælk
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Rør kødet med 1 tsk salt et par min. Tilsæt æg, løg og mel. Rør mælken i lidt ad gangen og krydr med friskkværnet peber. Lad evt. farsen hvile i køleskab ½ time. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis farsen er blevet for fast.
  2. Form farsen til frikadeller og brun dem på en varm pande med smør og/eller olie. Skru lidt ned og steg frikadellerne færdige (ca. 4 min. på hver side).
  3. Stuvet kål: Skær kålen i grove stykker uden stok og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 10 min. Lav en opbagning af smør og mel og tilsæt ca. 5 dl kålvand eller mælk.
  4. Kog sovsen igennem i mindst 10 min. og smag til med revet muskatnød, salt og peber. Lad kålen dryppe godt af og vend den i sovsen sammen med persille.
Tips!
Når kålen stuves med kålvandet, kaldes det letstuvet, i modsætning til når der anvendes mælk/ fløde. Læg evt. en bouillonterning i kogevandet sammen med kålen. Frikadellerne er fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge