Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
En doughnut er en ringformet sød kage, lavet af en smørdej med gær og bagepulver. Kagen frituresteges i olie. Doughnuts bør nydes lune og friskbagte. I USA er doughnuts (eller donuts, som de også kaldes) blevet et fastfood- produkt, der spises til kaffe og morgenmad. Indvandrere fra Holland og måske også Tyskland tog opskriften med sig til Amerika for lidt mere end 100 år siden, og kagerne kan derfor sagtens laves i hjemmekøkkenet.
Doughnuts
10 stk.
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: ca. 2 timer
Stegetid: ca. 20 min., hvis man steger 3-4 stykker ad gangen
Ikke fryse-egnet
15 g gær
et drys salt
½ spsk sukker
5-6 æg
ca. 375 g hvedemel
175 g smør
Drys: flormelis
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren i lunkent vand og tilsæt salt, sukker og sammenpiskede æg. Bland mel og bagepulver sammen og smuldr med stykker af koldt smør til en ensartet konsistens, evt. i en foodprocessor.
  2. Læg melblandingen i en bunke på bordet eller i et stort dejfad. Lav en fordybning i midten og hæld gærblandingen i. Brug fingerspidserne til at blande med. Start fra midten og bland det hele sammen. Ælt dejen i hånden, til den er blød og glat. Læg dejen i en oliesmurt skål og lad den hæve 1½ time.
  3. Rul dejen ud, så den er 2-2½ cm tyk, og stik den ud i ca. 10 cirkler med en radius på 8 cm. Lav et hul i midten med en udstikker på 2½ cm, så kagerne bliver ringformede. Læg dem på en oliesmurt bakke og lad dem efterhæve 30 min.
  4. Varm olien op i en høj gryde til ca. 180 grader, hvor en lille brødterning bliver gylden på et minut. Undgå for høj temperatur. Olien må ikke blive så varm, at den ryger. Det sker, lige før olien begynder at brænde. Hvis olien ved et uheld går i brand, lægges hurtigt et låg på gryden for at kvæle ilden, hvorefter gryden med indhold afkøles.
  5. For at få en god sprød stegeskorpe og en blød krumme indeni, skal stegningen foregå ved konstant høj temperatur. Derfor skal man kun stege ca. 3 doughnuts ad gangen. Læg forsigtig kagerne ned i olien og steg dem 7-8 min., vend dem evt., hvis de stiger op til overfladen. Lad dem dryppe af på rent, fedtsugende papir, f.eks. køkkenrulle, efter bagning.
  6. Servér de lune doughnuts med et godt drys flormelis over.
Tips!
Fritureolie er noget helt for sig. Det laves af kokosfedt eller raffineret svinefedt, som er fast ved stuetemperatur. Denne type olie kan tåle at blive varmet op mange gange. Olivenolie og rapsolie er også godt at friturestege i, når blot olierne ikke genbruges mange gange.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri