Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Småretter og tilbehørFisk
En Tivoli-mad
(2 stk. rejemadder)
Arbejdstid: ca. 30 min. (afhængigt af hvor hurtig man er til at pille rejer)
Kogetid: 2 min.
Ikke fryse-egnet
2 liter vand
1½ spsk groft salt
1 tsk sukker
15-20 g smør
4-6 duske frisk dild
4 tynde skiver citron
Sådan gør du:
  1. Kom rejerne i, når vandet tilsat salt og sukker koger. Kog ca. 2 min., til rejerne skifter farve, eller til vandet lige akkurat når kogepunktet igen. Hæld dem i et dørslag og skyl evt. under rindende koldt vand, men kun hvis de er kogt rigeligt.
  2. At pille rejer: Pil rejerne, når de er friskkogte og afkølede til stuetemperatur. Hold rejen i halen med den ene hånds pege- og tommelfinger og fjern rygskjoldet med den anden pegefinger. Fjern haleskjoldet med et lille tryk og fjern derefter hovedet ved et lille tryk på siderne.
  3. Smør brødskiverne, læg et salatblad på og anret rejerne ovenpå. Giv mayonnaise, dild samt evt. peber, citron og tomater til.
  4. Nyd Tivolimaden frisklavet, gerne med øl og snaps til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri