Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Herlig dessertkage til større selskaber og fester. Chokoladebomben er velegnet som dessertkage med frisk frugt, sammen med fødselsdagskakao eller til kaffeslabberas.
En bombe af chokolade
(ca. 20 personer)
Arbejdstid: ca. 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Hviletid: et par timer
Bundene er fryse-egnede
3 valnøddebunde:
250 g sukker
4 æg
½ dl fløde
250 g hvedemel
50 g kakao
Fyld:
Overtræk:
Drys:
Sådan gør du:
  1. Tegn 3 cirkler med en diameter på henholdsvis 24, 21 og 15 cm med blyant på bagsiden af bagepapir.
  2. Dej: Rør blødt smør med sukker, til det er hvidt og skummende. Rør et æg i ad gangen og derefter fløden. Bland mel, bagepulver og kakao sammen. Drys det igennem en si og vend det i dejen sammen med valnødderne med en dejskraber. Fordél dejen i et ca. 1 cm tykt lag i cirklerne på bagepapiret. Bag bundene ved 175 grader i ca. 15 min., til de er gennembagte og lysebrune. Stik et træspid eller en lille kniv i bundene. Er der rå dej på, skal de bage videre.
  3. Afkøl bundene på en bagerist. Smør hver bund med et lag abrikosmarmelade.
  4. Læg madfilm i en skål på 2-21⁄2 liter og en diameter på 24 cm. Bland let afkølet, smeltet chokolade i flødeskummet. Læg et lille lag i bunden af skålen og derefter den mindste kagebund.
  5. Derpå et lag chokoladeskum, den næstestørste kagebund og derefter resten af chokoladeskummet.
  6. Læg den største bund på og stil skålen med chokoladebomben i køleskabet, til den er stivnet (ca. 2 timer).
  7. Vend kagen ud af skålen på et fad. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 1 mm’s tykkelse. Sørg for, at det bliver så stort, at det kan dække kagen.
  8. Træk det ene stykke bagepapir forsigtigt af og vend den udrullede marcipan hen over kagen, så det dækker. Træk bagepapiret af og skær kanterne til.
  9. Drys kakao igennem en si hen over kagen og server med vindruer og skiver af appelsin.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge