Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Søde sager og drikke
Hvad enten det er kongehusets eller din egen prins eller prinsesse, der skal døbes hører der en dåbskage til. Her en flot 'royal' version:
Sådan gør du:
  1. Rør blødt smør og sukker godt sammen. Rør æggene i ét ad gangen. Bland mandlerne i me- Til lykke til tvillingerne: Kongelig dåbskage De kongelige tvillinger døbes på torsdag. Det fejrer vi med en flot dåbskage og lækre muffins, som kan nydes, mens navnene afsløres på tv. let med bagepulver og revet citronskal. Vend melet i dejen sammen med appelsinsaft.
  2. Beklæd en brade pande på 30 x 24 cm med bagepapir og fordel af dejen i den. Bag kagen ved 185 grader i 25-30 min.
  3. Overtræk på kagen: Fordel abrikosmarmeladen over den bagte kage i et jævnt lag. Ælt marcipan med æggehvide og flormelis til en smidig masse. Udrul mellem to stykker bagepapir og læg marcipanmassen over kagen. Skær til, og læg en marcipanbræmme i kanten.
  4. Chokoladepynt: Tegn en barnevogn på hvidt papir, læg bagepapir over og sprøjt smeltet mørk chokolade efter tegningen. Det er nemmest, hvis man sprøjter et hjul, en kalechedel osv. ad gangen. Lad mønstrene stivne i køleskab og „hæft“ dem på kagen med lidt smeltet chokolade.
  5. Form kroner og blomster i marcipan og sukkerkugler, og drys med guldstøv. Læg en oval skål eller papir over kagen og drys med sigtet kakao, så motivet indrammes af en medaljon.
Tips!
Kagen kan fryses både før og efter, den er pyntet. Frys den hurtigst muligt efter bagning. Pak den forsigtigt i en stor frysepose og luk grundigt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri