Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Nemme hjemmelavede fastelavnsboller med marcipan.
Fastelavnsboller for voksne
(12 boller)
Arbejdstid: 60 min.
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnet
Dej:
2 spsk sukker
1 knivspids salt
35 g gær
2 dl mælk
1 æg
350 g hvedemel
Fyld:
100 g farin
Pensling:
1 æg
Glasur:
1 spsk sirup
Sådan gør du:
  1. Hak det kolde smør ud i melet med et mørdejsjern eller i en foodprocessor og tilsæt sukker, kardemomme og salt.
  2. Rør gæren ud i lun mælk og tilsæt æg og mel. Ælt dejen blød og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  3. Rør blødt smør sammen med farin og tilsæt marcipan eller hakkede mandler samt hakket chokolade. Tril fyldet til 12 kugler.
  4. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Rul den ud til en firkantet plade (ca. 30x40 cm) og del den i 12 kvadrater (ca. 10x10 cm). Læg en kugle fyld på hver og saml dejen ved at klemme samlingerne sammen med fingrene. Læg bollerne med sammenføjningerne nedad, form dem runde og læg dem på to bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 30-45 min.
  5. Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i 15-20 min. Stil dem til afkøling på en rist.
  6. Giv fløde og sirup et opkog og tag gryden af varmen. Tilsæt chokolade og lad det smelte et par min. Rør glasuren blank og fordel den på kagerne. Drys evt. med lakridspulver.
  7. Boller uden fyld: Form dejen til 12 boller og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. Bag som beskrevet og afkøl bollerne. Rør ½ portion af fyldet. Skær et låg af hver bolle og udhul underbollen lidt. Smuldr indmaden, rør den sammen med fyldet og læg det tilbage i bollerne. Pisk ¼ l piskefløde til blødt skum og sprøjt en tyk kant flødeskum rundt om fyldet. Læg lågene på og pynt med sigtet flormelis.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri