Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Det er fastelavnstid, og børnene klæder sig ud i fantasifulde kostumer og slår katten af tønden i børnehave og skoler. Der er også stadig børn, der rasler og banker på døren for at synge og få lidt sødt eller lommepenge. Både store og små elsker hjemmebagte fastelavnsboller – her har vi bagt to varianter af samme dej.
Fastelavnsboller med syltetøj eller rosiner
(Til 10 boller med rosiner eller 8 store med syltetøj)
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
1 pakke gær
2 dl mælk
2 spsk sukker
ca. 325 g hvedemel
Fyld:
ca. 5 spsk syltetøj
Glasur:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rør gær ud i lidt af mælken. Tilsæt resten af mælken, æg, smeltet smør og sukker. Ælt dejen godt. Den skal være lidt blød.
  2. Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse ca. 45 min.
  3. Boller med rosiner:
    Tilsæt rosiner, form 10 boller, og sæt dem på bagepapir på bageplade.
  4. Boller med syltetøj:
    Form 8 boller. Tryk et hul i midten af bollerne med tommelfingeren. Sæt ca. 2 tsk syltetøj i hver.
  5. Lad bollerne efterhæve ca. 20 min. Bag dem i midten af ovnen ved 225 grader ca. 15 min. Bollerne er færdige, når de er gyldne og lyder hule, når man banker på dem i bunden. Lad bollerne afkøle på bagerist.
  6. Rør glasuren af flormelis og æggehvide eller vand, til den er tyktflydende. Sæt en klat på bollerne og drys med slik. Bollerne kan pyntes med glasur i et mønster. Kom glasuren i en madplastpose med et lille hul i hjørnet og pres glasuren ud. Sæt evt. sole af papir i bollerne som pynt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri