Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Fastelavnsboller
(12 stk.)
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnede uden pynt
1 pakke gær
2 dl mælk
2 spsk sukker
et drys salt
ca. 325 g hvedemel
3 slags pynt:
100 g flormelis
1-2 spsk vand
2 tsk kakao
2 spsk kokosmel
Sådan gør du:
  1. Rør gær ud i lidt af mælken. Tilsæt resten af mælken, smeltet smør, sukker samt salt og mel. Ælt dejen godt. Den skal være blød.
  2. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted ca. 45 min. til dobbelt størrelse.
  3. Drys bordet med mel og tril dejen heri til en pølse, som deles i to. Del de to i 6 stykker hver og tril dem til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. 20 min. til dobbelt størrelse.
  4. Bag bollerne ca. 15 min. i midten af en 225 grader varm ovn. Bollerne er færdige, når de er gyldne og lyder hult, når du banker på dem i bunden.
  5. Pynt 4 boller med en skive blød nougat, mens de er varme. Lad bollerne afkøle på en bagerist. Rør glasur af flormelis og vand. Pynt 4 boller med en klat glasur og drys med kagekrymmel.
  6. Tilsæt kakao og evt. lidt ekstra vand til resten af glasuren, pynt 4 boller med den og drys med kokosmel.

  7. Variation: Boller med fyld
    Arbejdstid: 20 min.
    Hævetid: 1 time
    Bagetid: ca. 15 min.
    Fryse-egnede
    (14 stk.)

    1 portion dej til fastelavnsboller
    Fyld: 75 g rosiner
    100 g mørk chokolade (hakket)
    75 g valnøddekerner (hakkede)

    Lav en portion dej og lad den hæve. Ælt den igennem med fyldet og form 14 boller. Lad dem hæve på bagepapir på en bageplade ca. 20 min. Bag bollerne ca. 15 min. i midten af en 225 grader varm ovn. Afkøles på en bagerist.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri