Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Favoritter på kaffebordet: Napoleonskager og kartoffelkager
Napoleonskager
(ca. 8 stk.)
Glasur:
100 g flormelis
1 1/2-2 spsk rom (eller vand)
Kartoffelkager
(10 stk.)
100 g smør
2 dl vand
1/4 tsk salt
2-3 æg
1/2 portion creme (se opskrift på lagkagesnitter nedenfor)
250 g marcipan
Sådan gør du:
  1. Napoleonskager:
  2. Udrul hver butterdejsplade til dobbelt længde. Prik dem med en gaffel og bag dem midt i ovnen ved 200-225 grader. Lad dem svale.
  3. Tilbered cremen (som til lagkagesnitter). Fordél lidt syltetøj på halvdelen af butterdejspladerne. Bland lidt flødeskum i cremen og fordél det ovenpå.
  4. Kom glasur på resten af pladerne og læg dem på toppen. Skær dem i portionsstykker, som hver er 4 cmbrede. Sprøjt flødeskum på og pynt evt. med en geléstribe på hver.
  5. Kartoffelkager:
  6. Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt melet på én gang og rør godt, til blandingen har samlet sig. Tag gryden fra varmen, tilsæt salt og rør æggene i ét ad gangen – dejen skal være ret fast i konsistensen, så den ikke flyder ud under bagningen. Kom dejen i en sprøjtepose med bred tylle og sprøjt 8 cm lange og 3 cm brede stænger på bagepapir lagt på en bageplade.
  7. Bag kagerne ved 200 grader i 20-25 min. Åbn ikke ovndøren under bagningen, så falder kagerne sammen. Skær et låg af kagerne straks efter, de er bagt, så dampen kan slippe ud.
  8. Tilbered cremen, lad den svale og vend flødeskum heri. Fyld kagerne hermed. Udrul marcipanen tyndt og udstik runde plader (ca. 10 cm i diam.).
  9. Rul dem ovale og læg dem på kagerne. Drys med sigtet kakao.
Tips!
Hvis kartoffelkagerne bliver bløde, før fyldet kommes i, kan de tørres i ovnen ved 150 grader, til de bliver sprøde igen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri