Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Prøv at erstatte hindbærsovsen til denne klassiske dessert med hindbærgranita.
Fersken melba med hindbærgranita
(4 personer)
Arbejdstid: 1 time
Kogetid: 15 min.
Frysetid: 3 timer
Frugten er ikke fryseegnet
150 g sukker
Hindbærgranita (½ liter):
1 dl vand
4 spsk sukker
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Granita: Kog vand, vin og sukker igennem og tilsæt hindbærrene. Kog 1 min., blend til puré og pres puréen gennem en sigte. Hæld det i en lav form – f.eks. en lille bradepande eller plastbeholder. Sæt det i fryseren, til det begynder at stivne i kanten. Skrab granitaen igennem med en gaffel og frys igen. Gentag dette 2-3 gange – frys i alt mindst 3 timer. Skrab granitaen igennem med en gaffel, så der dannes flager. Stil det tilbage i fryseren indtil servering.
  2. Ferskner: Skær et lille kryds i toppen af frugterne og dyp dem 30 sekunder i kogende vand. Læg dem straks i iskoldt vand og træk skindet af dem. Skær dem i halve eller kvarte og fjern stenene. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i en gryde med vaniljestang, sukker og vin (eller vand). Giv det et opkog. Læg frugterne i lagen og lad dem simre møre ganske stille 5-8 min. Hæld dem i en skål og lad dem blive helt kolde.
  3. Anret kugler af vaniljeis i glas eller skåle og top op med frugt og granita. Pynt evt. med friske hindbær.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge