Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Skønne små småkager bagt med mandelmel - fyld dem med din yndlingsmarmelade.
Fine marmeladekager
Ca 12 stk.
Arbejdstid: 20 min.
Hviletid: 30 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
125 g blødt smør
1 æg
125 g hvedemel
1 knsp salt
Fyld:
Pynt: flormelis
Sådan gør du:
  1. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen med en håndmikser og pisk ægget i. Tilsæt mel, mandelmel (se Tip) og salt og rør hurtigt dejen sammen. Sæt den i køleskabet 30 min.
  2. Varm ovnen op til 180 grader. Form dejen til ca. 12 kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk en hulning ned i hver kugle med en tommelfinger, dyppet i mel. Læg 1 tsk marmelade i hver fordybning og bag kagerne let gyldne – det tager ca. 20 min.
  3. Stil kagerne til afkøling på en rist. Pynt med sigtet flormelis og opbevar dem i en kagedåse.
Tips!
Mandelmel er fintmalede, smuttede mandler. Du kan selv lave mandelmel ved at tørre smuttede mandler på en bageplade ved 150 grader i ca. 15 min. og derefter male dem til fint mel i en foodprocessor. Jeg kan godt lide mine kager lidt rustikke, så jeg smutter ikke mandlerne, men rister dem blot i ovnen, før jeg maler dem.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri