Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fisk
Når det er koldt udenfor er der intet som hjemlig og hyggelig vintermad - her i form af fiskefrikadeller med laks og ovnbagte rodfrugter. Bon appetit.
Fiskefrikadeller med laks og ovnbagte rodfrugter
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 30 min.
Stege-/kogetid: 45 min.
1 tsk. groft salt
4 spsk. hvedemel
2 æg
ca. 2½ dl mælk
2 spsk. olie
2-3 spsk. smør
Pynt: bredbladet persille
Ovnbagte rodfrugter:
500 g kartofler
3-4 kviste frisk rosmarin
Pikant kapersdip:
2 spsk. kapers
3-4 spsk. persille
Tilbehør: citron
Sådan gør du:
  1. Skær laksen ud i små terninger på ca. 1x1x1 cm. Kom dem i en lille skål med saften af citronen. Bland godt sammen, og sæt skålen i køleskabet.
  2. Den hvide fisk i filet kan evt. hakkes i en foodprocessor eller på kødhakker. Rør den hakkede fisk i en skål med salt.
  3. Tilsæt peber, mel og æg. Rør godt, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør farsen smidig. Stil skålen i køleskab i mindst 30 min. Rør fiskefarsen igennem med lakseterningerne.
  4. Form farsen til ca. 10 fiskefrikadeller, og steg dem på en slip let-pande i smør og olie i 7-8 min. på hver side ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte.
  5. Servér frikadellerne lune med ovnbagte rodfrugter, pikant kapersdip og citronbåde. Pynt med persille.
  6. Ovnbagte rodfrugter:
  7. Skræl pastinakker, persillerødder og kartofler. Skær dem ud i aflange stave eller stykker. Bland dem med olivenolie og rosmarinkviste i en bradepande med bagepapir.
  8. Sæt bradepanden i ovnen ved 225 grader. Hæld hvidvin i bunden. Bag i ca. 45 min., til alle rodfrugterne er møre. Rør et par gange undervejs i stegningen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  9. Kapersdip:
  10. Rør cremefraiche med bearnaiseessens. Tilsæt kapers, hakket persille og evt. hakkede syltede agurker. Smag dippen til med salt og peber.
Tips!
Fiskefrikadeller er frysegnet hvis fisken ikke har været frosset før.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri