Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Julen er en fest for den hjemmelavede mad, og i juledagene spiser vi nærmest hele tiden. Nyd den skønne mad og hav en rigtig god jul!
Flæskesteg med fyldte æbler, rødkål med tyttebær, brun sovs og råstegte kartofler
5-6 personer
Arbejdstid: 40 min.
Stege-/kogetid: 1 time og 15 min.
Kødet er fryseegnet
4-5 stk. stjerneanis
Fyldte æbler:
30 g smør
Tilbehør:
1 dl olie
Brun sovs:
Jævning:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Gnid flæskestegen med groft salt ned mellem alle sværene, og krydr med peber. Stik nelliker ind imellem sværene.
  2. Læg skiver af appelsin, stjernanis, allehånde og peber i bunden af et ovnfast fad. Læg stegen ovenpå. Hæld hvidvin og vand i bunden af fadet. Sæt et stegetermometer i midten af stegen.
  3. Sæt fadet i en kold ovn, og tænd på 200 grader. Steg i ca. 1 time og 15 min., til centrumtemperaturen er 55 grader. Er sværen sprød, steges videre, til centrumtemperaturen er 65 grader.
  4. Er sværen ikke sprød, skrues ovnen op til 250 grader. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk. Stegen kan også sættes under en varm grill i ovnen.
  5. Tag stegen ud af ovnen, lad den hvile i ca. 15 min., og skær den i skiver.
  6. Fyldte æbler: Lav et mavebælte hele vejen rundt om æblerne. Udhul æblerne med en melonkugler eller spidsen af en skrællekniv. Fyld æblerne med hakkede valnødder og en klat smør. Bag æblerne i ca. 10 min. ved 200 grader.
  7. Råstegte kartofler: Steg terninger af skrællede kartofler i olie i ca. 40 min. ved jævn varme på en slip let-pande. Rør jævnligt. Krydr med salt og peber.
  8. Tilbehør: Varm rødkål igennem med tyttebærsyltetøj, og smag til, om det er passende.
  9. Brun sovs: Si krydderierne fra stegeskyen. Smelt smør i en gryde, drys melet i, og lad det opsuge smørret. Tilsæt stegesky og bouillon lidt ad gangen, og pisk godt, så alle klumper forsvinder, før der tilsættes mere væske. Kog sovsen i 5 min. ved svag varme under piskning, og smag til med salt og peber.
  10. Servér flæskesteg med bagte fyldte æbler, rødkål med tyttebærsyltetøj, brun sovs med krydderier og råstegte kartofler.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri