Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækker gammeldags flæskesteg hører sig til på julebordet - her i en lidt anderledes version med tyttebær & pærer.
Flæskesteg med pærer og tyttebær
4 personer
Arbejdstid: 11⁄2 time
Marinering: 1 døgn
Koge/stegetid: 2 timer
Ikke fryse-egnet
1 spsk groft salt
250 g tyttebær
75 g sukker
4-6 pærer
Sovs:
2 spsk hvedemel
Tilbehør: kartofler
Sådan gør du:
  1. Gnid kødet med 1⁄2 spsk salt, friskkværnet peber og evt. lidt knust laurbær og stødt nelliker, – eller lidt finthakket rosmarin. Pak kødet i en frysepose og lad det ligge i køleskabet natten over.
  2. Vend de rensede tyttebær sammen med sukker og lad dem stå i køleskabet natten over. Rids sværen med 1⁄2 cm’s mellemrum helt ned til kødet – uden at skære i kødet. Er stegen ridset, så gå den efter; nogle gange er ridserne nemlig ikke dybe nok.
  3. Drys salt ned mellem hver svær og stik med laurbær og nelliker eller frisk rosmarin. Læg stegen i en bradepande og læg evt. et par halve, pillede løg under stegen, så sværen ligger vandret. Stik stegetermometret ind midt i stegen fra siden. Hæld 1⁄2 l vand ved og sæt stegen i ovnen.
  4. Tænd på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1⁄2 time. Skræl pærerne og skær dem i halve eller kvarte uden kernehus. Krydr dem med salt og peber og læg dem omkring stegen. Lad det stege videre ca. 1 time – til centrumtemperaturen er 55 grader. Skru op på 250 grader og steg videre, til centrumtemperaturen er 63-65 grader (ca. 20 min.).
  5. Si skyen over i en gryde, og lad den stå et par min. Skum fedtet af og spæd evt. med bouillon, så der bliver 5 dl. Giv det et opkog. Ryst vand og hvedemel sammen og tilsæt jævningen i en tynd stråle under omrøring. Lad sovsen simre 10 min. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. kulør.
  6. Servér stegen med pærer/tyttebær, sovs og kogte kartofler.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri