Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
De smukke flettede stænger er bagt med en lækker flødeostedej og fyldt med hindbærmarmelade. Hvis du følger instruktionerne, er det slet ikke så svært at flette stængerne.
Flettet hindbærstang
2 stænger, 10-12 snitter
Arbejdstid: 1 time
Hviletid: 3½ time
Bagetid: 20 min.
Dej:
200 g flødeost
1 tsk. salt
ca. 350 g hvedemel
Fyld:
Pynt:
1 æg
1 knsp. salt.
50-125 g flormelis
evt. 1-2 spsk. kogende vand
Sådan gør du:
  1. Pisk flødeost og smør godt sammen. Tilsæt salt, og rør melet i lidt ad gangen. Saml dejen, pak den ind, og sæt den i køleskabet i 3 timer – eller natten over.
  2. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hvile i 30 min. Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud til firkanter (30x30 cm) på et mel-drysset bord. Læg dem på 2 stykker bagepapir.
  3. Markér hvert dejstykke i 3 aflange stykker a 10 cm, og skær sidestykkerne i 1½-2 cm brede strimler med en dejskærer/pizzahjul. Fjern de 2 øverste og 2 nederste strimler på hver.
  4. Smør marmeladen ud på dejens midterstykker, og fold øverste og nederste flap ind over marmeladen. Flet strimlerne ind mod midten (se foto).
  5. Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl stængerne med æg, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 min. Afkøl på en bagerist.
  6. Pynt med sigtet flormelis (eller hvid glasur) og evt. frysetørrede hindbær.
Tips!
Du kan også røre frysetørrede hindbær i glasuren, så den får en fin lyserød farve.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri