Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Flødeboller
(15 stk.)
Sådan gør du:
  1. Læg kiksene på et fad med chokoladesiden opad. Pisk æggehviderne til blødt skum og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til massen bliver blank.
  2. Kog vand eller saft og sukker til 122-124 grader (brug et sukkertermometer eller dryp 1 tsk af massen i en skål med iskoldt vand – den skal danne en sej kugle).
  3. Pisk den kogende sirup i æggehvidemassen lidt ad gangen og pisk, til massen er afkølet. Fyld den i en sprøjtepose og sæt den som toppe på chokoladekiksene.
  4. Sæt dem i fryseren i 20 min.
  5. Smelt ¾ af den hakkede chokolade i en skål over vandbad og pas på, at chokoladen ikke bliver mere end 45 grader varm (hvid og lys ckokolade maks. 40 grader).
  6. Tag skålen op, tilsæt den sidste fjerdel af chokoladen og lad den smelte.
  7. Afkøl den under omrøring til 28 grader (stil evt. skålen i et koldt vandbad) og varm den så stille op igen til 31-32 grader.
  8. Overhæld flødebollerne med chokolade, og sørg for, at chokoladen dækker skummet fuldstændigt.
  9. Stil dem på et fad, drys med pynt og lad dem stivne ved stuetemperatur. Opbevares i en kagedåse.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge