Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Delikate, tynde og sprøde mandelkager med et strejf af appelsin. Nyd dem som småkager – eller læg dem sammen med flødeskum eller chokoladecreme, så de bliver til de fineste konditorkager.
Florentinerkager
30 kager
Arbejdstid: 45-60 min.
Hviletid: 30 min.
Bagetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
150 g sukker
75 g smør
3 spsk mel
Pynt:
eller chokoladesmørcreme:
3 spsk flormelis
Sådan gør du:
  1. Bland sukker, smør, mel, fløde og sirup i en gryde og giv det et opkog under omrøring. Tilsæt mandler og appelsinskal og kog igennem under omrøring. Tag gryden af varmen og lad dejen afkøle 30 min.
  2. Varm ovnen op til 180 grader varmluft (200 grader alm. ovnvarme). Del dejen i ca. 30 kugler og læg dem med GOD plads imellem på 3-4 bageplader med bagepapir. Tryk dem flade med hånden eller en paletkniv, og bag dem ca. 10 min.
  3. Lad dem stå på pladerne et par min., før de flyttes over på en rist eller formes til rør. Pensl de afkølede kager helt eller delvis med smeltet chokolade, og lad det stivne. Opbevar kagerne i en kagedåse.
  4. Servering: Læg evt. kagerne sammen to og to med flødeskum eller chokoladesmørcreme.
  5. Chokoladesmørcreme: Pisk æggeblommer og flormelis til en tyk og luftig creme – ca. 5 min. med en håndmikser. Pisk blødt smør i lidt ad gangen og pisk den smeltede chokolade i. Stil cremen koldt 20-30 min. før brug.
Tips!
Hvis kagerne skal formes til rør, bør der kun bages 3-4 kager ad gangen, da kagerne hurtigt bliver sprøde og svære at forme.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge